Рівненський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Рівненський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Рівненський центр
професійно-технічної освіти
державної служби зайнятості

Професії готельно-ресторанного господарства

Адміністратор

Термін навчання: 5,6 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: повна загальна середня освіта

Після закінчення навчання видається свідоцтво державного зразка

Кваліфікація: Адміністратор

У програмі навчання:

• обслуговування відвідувачів;

• організація документаційного забезпечення управління та підприємстві, установі;

• планування та організація роботи з персоналом;

• маркетингова діяльність підприємства, установи, організації;

• ділова іноземна мова

Медичні протипоказання: захворювання шкіри, опорно-рухового апарату, епілепсія, різко виражені неврози, хронічні інфекції, бактеріоносії, туберкульоз легенів.

Бармен

Термін навчання: 3,6 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: повна або базова загальна середня освіта

Вік: не менше 18 років на момент закінчення навчання. Після закінчення терміну навчання видається свідоцтво державного зразка.

Кваліфікація: 4 – 5 розряди

У програмі навчання:

• організація обслуговування в ресторанах;

• технологія приготування змішаних напоїв;

• основи фізіології харчування;

• кулінарна характеристика страв;

• технологічне обладнання;

• товарознавство харчових продуктів;

• основи обліку, обчислень, калькуляції та звітності.

Медичні протипоказання: захворювання шкіри, опорно-рухового апарату, епілепсія, різко виражені неврози, хронічні інфекції, бактеріоносії, туберкульоз легенів.

Офіціант

Термін навчання: 3,1 – 5,5 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: повна або базова загальна середня освіта

Вік: не менше 18 років після закінчення терміну навчання. Після закінчення видається свідоцтво державного зразка.

Кваліфікація: 3 – 5 розряди

У програмі навчання:

• фізіологія харчування, санітарія і гігієна;

• організація обслуговування в ресторанах;

• товарознавство харчових продуктів;

• технологічне обладнання;

• облік, калькуляція та звітність;

• кулінарна характеристика страв;

• іноземна мова за професійним спрямуванням;

• маркетинг та менеджмент

Медичні протипоказання: захворювання шкіри, опорно-рухового апарату, епілепсія, різко виражені неврози, хронічні інфекції, бактеріоносії.

Покоївка

Термін навчання: 3,6 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: повна або базова загальна середня освіта

Вік: не менше 18 років після закінчення терміну навчання. Після закінчення видається свідоцтво державного зразка.

Кваліфікація: 2 (1-2)-го розрядів

У програмі навчання:

• технологія обслуговування в готелях та туристських комплексах;

• будівлі і обладнання туристичних комплексів;

• санітарія і гігієна в підприємствах готельного типу;

• основи електротехніки

Медичні протипоказання: захворювання опорно-рухового апарату, епілепсія, різко виражені неврози, психічні захворювання, важкі форми алергії на пил та мийні речовини.

Майстер ресторанного обслуговування

Термін навчання: 4,7 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: професійно-технічна освіта відповідного напрямку підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем або перепідготовка та стаж роботи у сфері ресторанного господарства не менше 2 років

Вік: не менше 18 років після закінчення терміну навчання. Після закінчення видається свідоцтво державного зразка.

Кваліфікація: 4 розряд

У програмі навчання:

• організація і технологія обслуговування;

• технологія приготування страв, закусок, коктейлів;

• іноземна мова за професійним спрямуванням;

• інформаційні технології

Медичні протипоказання: захворювання шкіри, опорно-рухового апарату, епілепсія, різко виражені неврози, хронічні інфекції, бактеріоносії, туберкульоз легенів, психічні захворювання.

Кухар

Термін навчання: 3,8 – 7,4 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: повна або базова загальна середня освіта

Вік: не менше 18 років після закінчення терміну навчання. Після закінчення видається свідоцтво державного зразка.

Кваліфікація: 3 – 5 розряди

У програмі навчання:

• технологія приготування їжі з основами товарознавства;

• устаткування підприємств харчування;

• гігієна та санітарія виробництва;

• організація виробництва та обслуговування;

• облік, калькуляція і звітність

Медичні протипоказання: серцево-судинні захворювання, шкірні захворювання, простудні захворювання, запаморочення, захворювання нервової системи, глухота, цукровий діабет, виразкові хвороби.

Кондитер

Термін навчання: 3,8 – 6,3 міс.

Навчальна база: м. Рівне

Освітні вимоги: повна або базова загальна середня освіта

Вік: не менше 18 років після закінчення терміну навчання. Після закінчення видається свідоцтво державного зразка.

Кваліфікація: 2 – 5 розряди

У програмі навчання:

• технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства;

• устаткування підприємств харчування;

• малювання та ліплення;

• гігієна та санітарія виробництва;

• англійська мова за професійним спрямуванням;

• організація виробництва та обслуговування;

• облік, калькуляція і звітність

Медичні протипоказання: захворювання нервової системи, туберкульоз, дальтонізм, порушення психіки, простудні захворювання.